Kisasszony Napi Forgatag Egészségfejlesztési Programja - 2019.09.07.

2019.09.07

A Borsodnádasdi Praxisközösség ötödik nagy színtérprogramját, Járdánháza Község Önkormányzata Kisasszonynapi Forgatag rendezvényéhez csatlakozva, egészségfejlesztési programok formájában valósította meg 2019. szeptember 7-én.

A rendezvény délelőtti helyszínét a Járdánházi Polgármesteri Hivatal parkolója biztosította. Reggel 8 órától a kora délutáni órákig a Primavera Emlőszűrő Állomás várta a praxisközösség női klienseit.

A szűrőállomás szakszemélyzete a vizsgálat elvégzése előtt minden pácienst tájékoztatott az emlő önvizsgálatának fontosságáról és annak lépéseiről. Előjegyzés alapján 54 fő szűrése történt meg. A szűrőállomás visszajelzése alapján, a leletek kiértékelését követően minden részvevőnél negatív eredményt tapasztaltak, kóros elváltozást nem figyeltek meg.

A délutáni programok a Járdánházi IV. Béla Általános Iskola udvarában történtek. Praxisközösségünk az egészségfejlesztési sátorba várta az érdeklődő lakosságot. Csapatunk szakemberei az előző rendezvényekhez hasonlóan, megtalálták a szakmájukhoz testhezálló feladatokat.
Szűrés keretei között vércukor-, koleszterin-, triglicerid- és PSA gyorsteszttel vérvizsgálat történt. Mértünk vérnyomást és vizsgáltuk a testösszetételt (testzsír%, testvíz%), kiszámítottuk a BMI-t.
Pozitív eredmények esetében, dietetikusunk és gyógytornászunk egyénre szabott tanácsokkal látta el a klienseket.

A szájüregi daganatok emelkedő száma miatt, minden rendezvényen alkalmat keresünk, hogy minél több ember figyelmét felhívjuk a szájüregi szűrés, fogászati szűrővizsgálat fontosságára. Kolléganőnk a figyelem felhíváson túl, áttekinti az érdeklődő személy szájüregét.

Az egészségfejlesztés keretében figyelmet fordítottunk az önvizsgálatok fontosságára, mulázs segítségével az önvizsgálat oktatására.
Családtervezéssel és korszerű, hormonmentes fogamzásgátlással kapcsolatban is próbáltunk új ismereteket, tanácsokat adni.
A Praxisközösségi Egészségfejlesztési Füzetek segítségével ezen értékes ismeretek átadására törekszünk, melyek a rendezvényeinken elérhetők, elvihetők.
Gyerekek és felnőttek mediátoraink segítségével egészséges életmóddal kapcsolatos totókat is kitölthettek.

Praxisközösség csapatát képviselte:
Dr. Benkő Gábor háziorvos, szakmai vezető, Szilágyi Zoltánné praxisnővér, Sírné Cseh Erzsébet praxisnővér, Vassné Kovács Judit praxisnővér, Kakuk Sándorné egészségfelelős, Horváth Ágnes gyógytornász, Csivincsik István dietetikus, Juhászné Topor Ágnes védőnő, Hegedűs-Erdős Adrienn népegészségügyi koordinátor, Érsek Orsolya védőnő, népegészségügyi koordinátor.

Segítőink: Berecz Zsoltné, Korózs Alexandra és Váradiné Szendrei Márta mediátorok

Egészségfejlesztési rendezvényünkön 110 főt regisztráltunk.

Köszönjük Járdánháza Önkormányzata segítségét és vendégszeretetét.

Oszd meg másokkal is!

Vissza