GYÓGYÍTÓ-ERŐT ADÓ UTAK - 2019.11.18

2019.11.18

A Borsodnádasdi Praxisközösség 2019. november 18-án a Borsodnádasdi Közösségi Ház és Könyvtár dísztermében szervezte meg soron következő programját.
Együttműködő partnereink – Magyar Rákellenes Liga Dr. Kubinyi Pál Borsodnádasdi Alapszervezete és a Borsodnádasdi Közösségi Ház és Könyvtár - segítségével és támogatásával megvalósult rendezvényünket, most a betegségmegelőzés, valamint a daganatos betegségek pszichés támogatása köré szerveztük.
A sokszor hallott mondat: „Minden fejben dől el!”
A gyógyulás folyamatához hozzátartozik, hogy az orvostudomány által nyújtott kezelési lehetőségek mellett, pszichés támogatást is kapjon a rákbeteg.
Ennek fontosságát hangsúlyozta a REGEA Alapítvány, a rendezvény iránt érdeklődők számára.
Az alapítvány szakemberei és önkéntesei rendszeresen klubokat vezetnek, előadásokat tartanak.
Rendezvényünkön bemutatták azt a tevékenységüket, melyet a régiónkban fejtenek ki.
Fodorné Vincze Anna klinikai szakpszichológus előadásában mélyrehatóan megismerkedhettek, a daganatos betegséggel érintettek számára szervezett csoportos foglalkozások módszerével, a Simonton módszerrel. Ennek legfontosabb eleme a relaxáció, gyógyító imagináció, pozitív gondolkodás, szemléletmód váltás, stresszkezelés. Előadásában hangsúlyozta, a betegség-megelőzés lehetőségeit és a szűrővizsgálatok fontosságát.
Az alapítvány egyik tagja bemutatta a Pink Ribbon módszert, amely egy mozgásregenerációs módszer. Ez a pilates technikán alapuló mozgásprogram, mellrákműtéten átesett hölgyek számára nem csak fizikailag, hanem lelkileg is segít a mozgásban való visszatéréshez, javítja az önértékelést.
Ezt követően filmvetítés következett, amelyben betekintést nyertünk az Alapítvány által szervezett rekreációs- életmód tábor programjába.
Cseh Béláné tolmácsolásában, az adventi időszakra hangoló, lélekmelengető idézeteket hallhattunk, miközben az Alapítvány önkéntese karácsonyi manók készítésének technikájának bemutatásával színesítette a rendezvényt.

Praxisközösségünk gyümölcslével, üdítővel, péksüteményekkel és gyümölccsel kedveskedett a hallgatóságnak.

Résztvevők száma: 65 fő.

Oszd meg másokkal is!

Vissza