Figyelj magadra - Előzd meg a bajt! Séta a Mellrák ellen - 2019.09.16.

2019.09.26

A Borsodnádasdi Praxisközösség hatodik nagy színtérprogramját, az emlődaganat megelőzése, az emlő önvizsgálatának fontossága és az emlőszűrés népszerűsítése köré szervezte. Együttműködő partnerünkkel a Magyar Rákellenes Liga Borsodnádasdi Alapszervezetével az előző évek hagyományaihoz híven, ismételten meghirdettük Borsodnádasdon az emlőrák elleni figyelemfelkeltő sétát.

Közös rendezvényünket a „Figyelj magadra – Előzd meg a bajt!”, egy névadó ünnepség köré terveztük, ugyanis a helyi alapszervezet felvette, városunk szülötte, Dr. Kubinyi Pál szülész-nőgyógyász professzor nevét.

A programnak 2019. szeptember 16-án a Borsodnádasdi Közösségi Ház és Könyvtár díszterme adott helyet. Mini szűrőcsapatunk délután 13 órától a séta megkezdéséig végezte a szűrővizsgálatokat. A már „megszokott” szűréseken - vércukor-, koleszterin-, triglicerid- PSA szűrés, vérnyomásmérés – túl, boka-kar index meghatározással, érszűkület kiszűrését végeztük.

15 órakor a művelődési ház parkjában gyülekezett a sétára vállalkozó tömeg, akik felnyitott rózsaszín esernyőikkel figyelemfelhívó körsétát tettek a település központjában, ezzel demonstrálva az emlőrák megelőzésének fontosságát.

A visszaérkező „rózsaszín” társaságot a helyi Szenior Örömtánc Klub tagjai köszöntötték és bemutatót tartottak, amelyre mér hetek óta gyakoroltak.

A díszteremben 16 órától megkezdődött a névadó ünnepség.
Köszöntő beszédet mondott Rozványi Balázs a Magyar Rákellenes Liga elnöke, Kormos Krisztián Borsodnádasd polgármestere és Dr. Benkő Gábor a Borsodnádasdi Praxisközösség szakmai vezetője.
Sági Tibor tanár úr összeállításában zenés, verses műsort adtak elő a Borsodnádasdi Móra Ferenc Általános Iskola tanulói és pedagógusai, valamint Szucsányi Andrásné a Négyévszak Irodalmi Kör tagja, illetve Dr. Zöld Attila osztályvezető főorvos „Az év orvos költője” pályázat 2018. évi nyertese.
A kulturális műsort követően Dr. Kubinyi Pál életútjáról és munkásságáról Sági Tibor előadását hallhattuk.

A rendezvény végén megvendégeltük a résztvevőket egészséges harapnivalókkal, szomjoltókkal, illetve apró ajándékokkal (kitűzővel, tollal) kedveskedtünk.

A Praxisközösség csapatát képviselte:
Dr. Benkő Gábor háziorvos, szakmai vezető, Dr. Hegedűs Zsuzsanna háziorvos, Szilágyi Zoltánné praxisnővér, Sírné Cseh Erzsébet praxisnővér, Kakuk Sándorné egészségfelelős, Horváth Ágnes gyógytornász, Érsek Orsolya védőnő, népegészségügyi koordinátor

Segítőink: Berecz Zsoltné, Korózs Alexandra mediátorok

Egészségfejlesztési rendezvényünkön 100 főt regisztráltunk.

Köszönjük a Borsodnádasdi Közösségi Ház és Könyvtár segítségét.

Oszd meg másokkal is!

Vissza